3/26/2014

LAPSIPERHE LASKETTELEE- VALMISTAUTUMISTA REISSUUN...

Kaksi päivää reissuun lähtöön ja muutama neiti vielä kuumeessa kotosalla. Onneksi viimeisiä viedään ja toivoa on että ehtivät parantua. Perjantaina olis tarkoitus suunnata nokka kohti Kuusamoa ja nautiskella ensi viikko lumisista rinteistä. Tänä talvena on laskettelut jääneet kokonaan vähäisen lumen vuoksi ja tästä johtuen
lomareissu tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Meidän perhe tekee vähintään yhden reissun vuodessa laskettelupaikkaan ja tähän asti se on ollut Ruka! Täältä Espoosta kun lähtee hurruttelemaan, on Kuusamo lähin "iso" paikka ja meidän perheen taitotasoon juuri sopivat mäet. Mökki vuokrataan Lomarenkaan kautta ja mistä milloinkin. Tämä reissu suuntautuu samaan mökkiin kuin viime vuonna, lähelle Vuosselin rinteitä, paritaloon ja ystäväperhe seinän takana. Suurin osa perheestämme lautailee, vain nuorin vetää vielä suksilla, ja siitä johtuen keväthanget houkuttelevat pehmeine rinteineen. Päivät vietetään rinteessä, muutamana välipäivänä tehdään retkiä kivoihin makkaranpaisto-paikkoihin sekä käydään hiihtelemässä. Illat istuskellaan takkatulen loimussa, paistellaan makkaraa ja vaahtokarkkeja, saunotaan kera lumihankeen juoksemisen. 

Kun 5-henkinen perhe lähtee laskettelemaan, saa pakkaustaidot todellakin harjoitusta. Meidän perheessä on selvä jako, äiti pakkaa kassit ja tavarat, isäntä lastaa auton. Iso suksiboxi pelastaa paljon mutta hukkatilaa ei hirveesti autoon kyllä jää. Tänä vuonna ei koiruus pääse mukaan kun valittiin vuosi sitten "ei lemmikeille" mökki joten se ei ole ongelma. Seuraavalle reissulle sitten mietitään hänellekin oma paikka. Tavarat pakataan näppärästi isoihin ikean sinisiin kasseihin, olkoon trendikästä tai ei, helppoa kylläkin ja kassit ovat todella kestäviä. Ainoastaan sisävaatteet menevät laukkuihin. Mitä matkaan sitten lähteekään...

-5 lumilautaa ( 167cm ja 90cm väliltä )
-kahdet laskettelusukset ( kahdelle nuorimmalle )
-neljät lautakengät
-kahdet laskettelumonot
-kahdet murtsikkasukset
-kahdet monot
-5 näppärästi pakattavaa kypärää ;)
-petivaatteet ja pyyhkeet viidelle
-kaikille lasketteluvaatteet
-hieman kevyemmät ulkiluvaatteet
-sisävaatteet kaikille
-kaikki pesutarvikkeet, lääkkeet yms.

Matkalle tietty tarvitaan rekvisiittaa jokaiselle tytölle, yleensä oma repullinen kaikilla. Kirjoja, piirrustusvälineet sekä hyvää musaa! Isukki ajaa ja äiti neuloo etupenkillä. Yleisesti ottaen ensimmäinen "onko vielä pitkä matka" tulee ennen kun on päästy Kehä III:lle.....Onneksi yövytään Kuopiossa välillä, ei ole niin tuskaista. Ei ole kerta eka eikä toka kun jonkun sukat tai pikkarit on jääny kotiin, niitä sitten haetaan kaupasta matkalta ;) Näin se vaan menee....Pakkaamiseen menee aikansa eikä se sittenkään ole aina täydellistä.
Kaikki tämä pähkäily ja pakkaushössötys helpottaa heti lauantaina kun avaa mökin oven! Sielu lepää kauniissa maisemissa ja kroppa pääsee tosihommiin rinteessä. Megakivaa, sanon minä! Toivotaan aurinkoisia päiviä sekä tänne että sinne!-Tiina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ILOINEN KOMMENTISTASI!